Güvenen +1 Milyon Müşteri | CANLI TESLİMAT

Neden Antivirüs Programı Kullanmalıyız?

10/19/2021
Admin Admin

Siber güvenlik ve antivirüs yazılımları, uzun süreden beri hayatımızda. Bir hepimiz için siber güvenlik yazılımları “vazife çubuğundaki rahat bir logo” olarak görülse de, arka planda bizim bilmediğimiz pek fazlaca işlemi gerçekleştirdikleri ve sistemimizi risklere karşı korudukları su götürmez bir gerçek… Bugün, niçin aktüel siber güvenlik yazılımı kullanmalıyız sorusuna sarahat getirmek ve sizleri bu hususta bilgilendirmek istiyoruz…

Neden Antivirüs Programı Kullanmalıyız?

Siber güvenlik yazılımları… Bu hizmeti veren pek fazlaca marka var ve her biri müşterilerine en yüksek düzeydeki korumayı taktim etmek için çalışıyor. Son kullanıcı yönünden ele aldığımızda, aktüel siber güvenlik  yazılımları bize her zaman korunan bir sistem ve güvenilir web erişimi sağlıyorlar.

Lisansı biten yahut tecrübe etme süresi nihayetlenen siber güvenlik yazılımlarının güncellenmediğini eminiz gözlemlemişsinizdir. Siber güvenlik yazılımları, bitirdikleri otomatik güncellemelerle ancak uygulamalarının kullanımını yada performansını iyileştirmekle kalmazlar. Bu yazılımlara ilişik güncellemelerinin büyük bölümü, virüs imza veritabanı güncellemeleriyle ve aktüel taarruz metotlarına dair bilgilerle doludur.

Siber güvenlik yazılımı üreticileri tertipli ve devamlı olarak yayınladıkları bu güncellemelerle her zaman en yeni siber saldırılara ve zararı dokunan yazılımlara karşı hazır durumda olurlar. Yani bir siber güvenlik yazılımı ne kadar sık güncelleniyorsa, o denli fazla siber tehditlerden sisteminizi koruyor demektir.

Bizler bilincinde olmasak da tıpkı evrenimiz benzer biçimde siber âlem de genişliyor ve büyüyor. Bu gelişme sırasında şahsi verilerimize göz diken web korsanları, banka hesaplarımızın ardında olan avcılar, şahsi bilgisayarımızı ele geçirerek bizi fidye ödemeye zorlayacak olan zararı dokunan yazılımlar gittikçe güçleniyorlar.

Siber saldırılar ve siber güvenlik kavramları, birbirini tetikleyen iyi ve kötünün amansız savaşı gibidir. Güncel siber güvenlik yazılımları yardımıyla koruma duvarlarımız yükselirken, bu zararı dokunan yazılımlar daha yüksek sıçramalarla duvarlarımızı aşmaya çalışır.

Günümüzden ortalama 7-8 sene önce, saldırılar daha ziyade rahat zararı dokunan yazılımlarla ağırlıklı olarak yapılmaktaydı. Oysa bugün hem zararı dokunan yazılımların tesirleri ve becerileri arttı, bununla beraber hüviyet avcılığı metotları gelişti.

Her geçen gün teknoloji daha da güçleniyor ve kodlama ile neler yapılabileceğine her yeni günle birlikte daha fazlaca şaşırıyoruz. Birileri her zaman sistemlerin açıklarını arıyor. Son kullanıcı için buradaki en büyük tedbir, aktüel bir siber güvenlik yazılımı kullanmak olarak öne çıkıyor.

Sizler de lisans satın almak için, antivirüs programları satın almak ve lisanslarını da güvenle kullanmak için bize yazın. Antivirüs & Güvenlik bölümümüzde en güvenilir markaların antivirüs programlarını lisanslı olarak satın alabilirsiniz.

Yorumlar

Hiç mesaj bulunmadı

Görüşünü yaz