Güvenen +1 Milyon Müşteri | CANLI TESLİMAT

​MSSQL Server Nedir​? SQL Server Satın Al​

10/25/2021
Admin Admin

MSSQL Server Nedir işletmeler için eleştiri ehemmiyet taşıyan verileri şifreleme, verilere erişim elde eden kişileri gözlemleme ve erişim kısıtlamaları tanımlama benzer biçimde emniyet özellikleri yardımıyla kullanıcılara kapsamlı bir kontrol kapasitesi sunar. SQL Server, Microsoft tarafınca geliştirilmiş ilişkisel veri tabanı idare sistemidir. Bilgisayar ortamına aktarılan ham bilgiler veri olarak değerlendiriliyor. 

Yani bilgisayarda saklanıp işlenebilen her şeye veri deniliyor. Bu verileri depolama birimi olan cihazlarda saklamak sonrasında erişme amacına hizmet ediyor. Structured Query Language kavramının kısaltması olan SQL, Türkçe “yapısal sorgulama dili” anlamına geliyor. Sorgulama dili rolü bulan SQL veritabanı, dağınık haldeki verilerin düzenlenmek sureti ile depolanmasına yarıyor. İlişkisel veri tabanı sistemi ingilizce olarak Relational Database Management System olarak adlandırılır ve özetlemek gerekirse RDBMS olarak birtakım kaynaklarda karşımıza çıkmaktadır. 


SQL Server Satın Al

İlişkisel veri tabanı sisteminde veriler tablolar halinde tutulurlar ve bu tablolar kendi aralarında ilişkisel anlamda birbiri ile bağlantılı olabilirler. Bu yazımda doğal olarak ilişkisel veri tabanı nelerdir bunun detayına inmeyeceğim, bir başka yazımızın mevzusunda bu mevzuyu irdeleriz. Bu yazımızda SQL Server satın al nelerdir bundan anlatmak istiyorum. Yüksek Kullanılabilirlik ve mucizevi vaziyet kurtarma özelliklerini tek bir çözümde birleştiren SQL Server, süratli yük devretme ve yük dengeleme yardımıyla aksaklık süresini en aza indirir ve güvenilir veri akışının optimize edilmesini sağlar. 

Mssql sunucuları genel anlamda Sql Server Management Studio ile kullanılır. Bu sayede yeni veritabanları oluşturabilir, bu veritabanları üstünde gerçek sahibi olacak kullanıcıları belirleyebilir, tablolar oluşturabilir, verilerimizi import veya export edebiliriz. Microsoft tarafınca SQL Server olarak karşımıza muhtelif sürümler çıkmaktadır. Bunlar arasında Express versiyonları parasız olanlarıdır. Daha oldukça öğrenim amaçlı kullanılırlar. Ücretli olarak da kurumların hizmetine sunulan versiyonları bulunmaktadır. 

Standart, Business, Intelligence ve Enterprise versiyonu benzer biçimde. Bu sürümlerde terabyte’larca veriyi saklayabilmeniz mümkündür. Aşağıdaki tabloda Sql Server Management Studio 2012’ye ilişkin sürümleri ve hangilerinin hangi gaye doğrultusunda kullanıldığını görebilirsiniz. Sonrasında gerek programlar üzerinden, gerekse internet sitelerimizin içerisindeki sql rabıta cümlelerimiz ile doğrusu connection stringlerimiz vasıtası ile bağlanarak veri okuyabilir veya yazabiliriz.

Yorumlar

Hiç mesaj bulunmadı

Görüşünü yaz